Rijden in een elektrische auto

In een elektrische auto rijden, geeft een andere rijbeleving dan rijden in een auto met een verbrandingsmotor. Het ligt voor de hand dat u een elektrische auto oplaadt in plaats van tankt. In deze blog vertellen wij u graag wat de andere verschillen er zijn.

elektrische auto huren

Automaat

Elektrische auto’s zijn altijd automaat, wat betekent dat er geen versnellingen zijn. Als u gewend bent om in een gewone automaat te rijden, dan zal u het verschil merken. Het optrekken van een elektrische auto verloopt namelijk nog een stukje soepeler. Waar u bij een normale automaat aanvoelt wanneer de auto schakelt, is dit bij een elektrische auto niet het geval.

Het rem- en gaspedaal

Wanneer u voor het eerst in een elektrische auto rijdt, zult u merken dat de auto heel snel optrekt. Dit alles zonder veel lawaai te maken. Elektrische auto’s gebruiken het maximale koppel zodra u het gaspedaal intrapt. Een auto met een verbrandingsmotor heeft meer tijd nodig om op kracht te komen.

Waar bij het intrappen van het gaspedaal energie wordt gebruikt, gebeurt het omgekeerde bij het loslaten van het pedaal. De energie die wordt vrijgegeven bij het loslaten wordt namelijk opgeslagen in de accu. Dit wordt regeneratie genoemd. Bij het rijden in een elektrische auto wordt minder vaak het rempedaal gebruikt. Dit is niet echt nodig omdat de auto al snelheid mindert bij het loslaten van het gaspedaal. De mate van regeneratie is instelbaar. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe krachtig u wilt dat de auto afremt.

Heeft uw vragen over het rijden in een elektrische auto? Neem dan contact met ons team op.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Tips voor elektrisch rijden bij lage temperaturen

Een elektrische auto opladen: hoe werkt het?