7 voordelen van centraal wagenparkbeheer

Ondanks de hoge kosten die gepaard gaan met een wagenpark, worden er door veel bedrijven kansen misgelopen op dit vlak. In deze blog delen wij 7 voordelen van een centraal wagenparkbeheer.

1. Inzicht

Bij centraal wagenparkbeheer valt alles onder één partij. U heeft één vaste contactpersoon die verantwoordelijk is voor het beheer van het wagenpark. U hoeft niet langer contact met verschillende leveranciers te onderhouden. Hiermee bespaart u tijd. Doordat het wagenpark wordt beheerd vanuit één centraal punt is het geheel inzichtelijk wat de stand van zaken is op ieder gewenst moment.

2. Efficiënt  

Bij centraal wagenparkbeheer is het veel gemakkelijker om processen te optimaliseren. De wagenparkbeheerder heeft alles inzichtelijk waardoor u snel en eenvoudig beslissingen kunt nemen.

3. Profiteer van kennis en ervaring

Als u uw wagenparkbeheer uitbesteedt, dan kunt u profiteren van de kennis en ervaring van de wagenparkbeheerder. De wagenparkbeheerder kan u adviseren bij de beslissingen rondom het wagenpark en kan zijn netwerk inzetten om uw wagenpark van A tot Z te optimaliseren.

4. Veranderingen doorvoeren

Alle informatie rondom uw wagenpark is inzichtelijk op één plek hierdoor kunt u gemakkelijk veranderingen binnen het wagenpark doorvoeren. Deze veranderingen kunnen worden gemonitord en waar nodig worden bijgestuurd. Hierdoor kan er optimaal gebruik worden gemaakt van het wagenpark.

Munsterhuis Zakelijk

5. Schaalvoordelen

Hoe groter uw wagenpark is, hoe betere onderhandelingspositie u heeft en hoe lagere tarieven u kunt verkrijgen. Door het wagenparkbeheer centraal te regelen kunt u hierdoor kosten reduceren.

6. Ontzorgen

De wagenparkbeheerder draagt de zorg over het wagenpark. Het wagenpark komt hierdoor niet op uw bord of het bord van één van uw medewerkers. Hierdoor kan het personeel binnen uw bedrijf zich focussen op hun eigen taken en bent u verzekerd dat het wagenpark de juiste zorg en aandacht krijgt.

7. Gegarandeerde mobiliteit

De medewerkers van uw bedrijf worden op de hoogte gebracht van de actuele informatie over hun bedrijfswagen. Hierdoor zijn zij gegarandeerd van mobiliteit.

Wilt u meer informatie of advies rondom wagenparkbeheer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Een onderhoudscontract afsluiten voor uw wagenpark: verstandig of niet?

Soepel overstappen naar een elektrisch wagenpark

Welke leasevormen zijn er?

3 voordelen van operational lease