Twijfel tussen hybride en elektrisch rijden? Dit zijn de verschillen

Bij Munsterhuis vinden wij het milieu belangrijk en daarom stimuleren wij elektrisch rijden! We krijgen vaak de vraag “Wat is het verschil tussen een hybride en elektrische auto?” In deze blog beantwoorden wij deze vraag en zetten we een aantal voordelen naast elkaar.

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto combineert een benzine- of dieselmotor met een elektromotor. In de praktijk wordt vaak gesproken over een 'groene auto'. Dan hebben we over een auto die naast een benzine- of dieselmotor ook een elektromotor en accu heeft. Tijdens het rijden laadt de auto de elektromotor op. Deze hoeft dus niet met een stekker opgeladen te worden. Daarnaast bestaan er ook nog plug-in hybride auto’s, ook wel PHEV genoemd. Een PHEV werkt op dezelfde manier, echter is de accu groter en is het mogelijk om de accu op te laden middels een laadpaal.

Wat is een elektrische auto?

Het grootste verschil tussen een hybride en elektrische auto is dat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft. Een elektrisch auto wordt volledig aangedreven door een elektromotor. U laadt een elektrische auto op door deze op te laden middels een laadpaal.

Voordelen van een hybride auto

  • Minder uitstoot van voor het milieu schadelijke gassen
  • Lagere brandstofkosten
  • Vrijstelling van aanschafbelasting
  • Slechts 14% fiscale bijtelling bij leaseauto's

Voordelen van een elektrische auto

  • Er komen tijdens het rijden geen schadelijke uitlaatgassen vrij
  • Bij lage maakt hij nauwelijks geluid
  • Slechts een fiscaal bijtellingspercentage van 4% gedurende de eerste 60 maanden

Wilt u meer weten over hybride of elektrisch rijden of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Een elektrische leaseauto: De voor- en nadelen

Wat is een milieuzone en waar zijn deze van toepassing?

5 overwegingen om uw wagenpark elektrisch te maken