Welke leasevormen zijn er?

Bent u op zoek naar een geschikte zakelijke leaseauto maar twijfelt u welke leasevorm het beste bij u past? In deze blog bespreken wij de verschillende leasevormen.

Wat is shortlease?

Bij shortlease leaset u een auto voor een relatief kortdurende periode. U kunt al een auto shortleasen voor een periode vanaf één maand. In veel gevallen loopt een contract voor shortlease op tot een periode van één jaar. Door de relatief korte leaseperiode is shortlease ideaal voor ondernemers die: op projectbasis werken, werken met tijdelijk personeel of die snel en flexibel gebruik willen maken van een auto. Daarnaast is shortlease zeer aantrekkelijk voor startende ondernemers die onvoldoende financiële informatie kunnen aanleveren voor een operational of financial leaseauto. Bij shortlease bent u all risk verzekerd en profiteert u van onderhoud, pechhulp en service.

Wat is financial lease?

Bij financial lease wordt de lessee de eigenaar van de auto zonder hier direct een grote investering voor te hoeven doen. De lessee koopt de leaseauto op afbetaling. Dit betekent dat u als ondernemer de aanschafprijs van het voertuig terugbetaald. Bij financial lease bent u als ondernemer economisch de eigenaar van de auto. Dit betekent dat de kosten voor verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud voor uw eigen rekening komen. Aan het einde van de leaseperiode wordt de lessee geheel eigenaar van de auto. Financial lease is met name interessant voor ondernemers die mobiel willen zijn maar niet beschikken over de middelen om hier direct een grote investering voor te doen. Wilt u meer weten over de voordelen van financial lease? Lees dan deze blog.

Wat is operational lease?

Operational lease is één van de meest voorkomende leasevormen. Bij operational lease gaat de lessee een leasecontract aan voor een periode vanaf één jaar. De lessee betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de leaseauto. Met dit bedrag worden alle kosten, met uitzondering van brandstofkosten, gedekt. Dit betekent dat u als lessee bij operational lease van A tot Z wordt ontzorgd. Gedurende de leaseperiode blijft de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch de eigenaar van de auto. Aan het einde van de contractduur levert de lessee de leaseauto weer in bij de leasemaatschappij. Wilt u meer weten over de voordelen van operational lease? Lees dan deze blog.

Wilt u meer informatie of advies over het zakelijk leasen van een auto? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Neem contact op met ons zakelijk team

 

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

4 redenen om als beginnend ondernemer een auto te shortleasen

Een elektrische leaseauto: De voor- en nadelen

3 voordelen van operational lease