Een onderhoudscontract afsluiten voor uw wagenpark: verstandig of niet?

Naarmate de auto’s in uw wagenpark ouder worden, zullen de kosten voor onderhoud en reparaties stijgen. Dit kan voor u als ondernemer onzekerheid met zich meebrengen. U kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten voor uw wagenpark. Op basis van een onderhoudscontract bent u verzekerd van onderhoud en reparaties voor uw bedrijfswagens tegen een vast bedrag per maand.

Een onderhoudscontract is met name interessant voor ondernemers die veel kilometers afleggen. Door uw bedrijfswagens goed te onderhouden voorkomt u onverwachte kosten voor reparaties en blijft uw wagenpark optimaal inzetbaar. Daarnaast blijft de waarde van uw wagenpark beter gewaarborgd doordat uw bedrijfswagens in een goede technische staat zijn.

Waar moet u op letten bij een onderhoudscontract?

Onderhoudscontracten van verschillende aanbieders kunnen van elkaar afwijken. Verdiep u daarom goed in welke diensten onderdeel zijn van een onderhoudscontract en vergelijk de tarieven. Let er ook op of additionele services zoals vervangend vervoer inbegrepen zijn. Als ondernemer is niets zo vervelend als niet mobiel zijn doordat uw auto in de garage staat.

Voordelen van een onderhoudscontract

  • U weet precies hoeveel u kwijt bent aan het onderhoud van uw wagenpark en komt niet voor onverwachte kosten te staan.
  • De bedrijfswagens worden regelmatig onderhouden waardoor deze altijd in een goede technische staat zijn.
  • De facturen voor onderhoud en reparaties komen op één factuur te staan. Hierdoor bent u minder tijd kwijt aan administratie.

Nadelen van een onderhoudscontract

  • Bij een onderhoudscontract wordt er risico-opslag berekend voor onvoorziene reparaties. Indien u een klein wagenpark heeft, worden de kosten verdeeld over een klein aantal auto’s. Hierdoor is een onderhoudscontract relatief duur.
  • Indien u een auto doorverkoopt is het niet altijd mogelijk om het onderhoudscontract over te dragen op de nieuwe eigenaar.

Wilt u meer informatie over onderhoudscontracten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

4 redenen om als beginnend ondernemer een auto te shortleasen

Wat is een milieuzone en waar zijn deze van toepassing?

Soepel overstappen naar een elektrisch wagenpark