Ontdek de voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, er worden dan ook steeds meer elektrische auto’s verkocht. In 2020 was maar liefst 20% van alle auto’s op de Nederlandse weg elektrisch. Maar is het wat voor u? In dit blog vertellen we u graag meer over de voordelen van elektrisch rijden!

Het is beter voor het milieu

Dit is natuurlijk best voor de hand liggend, maar elektrische auto’s zijn beter voor het milieu dan auto’s met benzine of diesel motoren. Elektrische auto’s stoten namelijk geen CO2 uit. Hiermee draag je dus bij aan betere wereld. Bovendien zijn de motor en de accu van een elektrische auto opnieuw te gebruiken én worden steeds meer elektrische auto’s gemaakt van gerecyclede producten. Zo is het dashboard van de Renault ZOE bijvoorbeeld volledig gemaakt van producten die hergebruikt zijn.

Minder kosten

Financieel zitten er veel voordelen verbonden aan elektrische auto’s. Dat begint uiteraard bij het opladen van de auto. Stroom is namelijk aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld benzine of diesel. Hierdoor wordt het opladen van uw auto financieel gezien een stuk aantrekkelijker!

Daarnaast zijn elektrische auto’s fiscaal ook erg interessant. U betaalt namelijk minder bijtelling over een elektrische auto dan over een benzine of diesel auto. In 2021 bedraagt de bijtelling over elektrische auto’s 12%, in tegenstelling tot de 22% die betaald moet worden over auto’s met verbrandingsmotoren.

Last but not least: de onderhoudskosten van een elektrische auto. Deze liggen namelijk over het algemeen lager dan bij ‘normale’ auto’s. Dit komt mede doordat de accupakketten lang meegaan en zo goed als geen onderhoud vergen. Al met al dus erg aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Rijd u al elektrisch?

Al met al zijn er dus veel voordelen verbonden aan elektrisch rijden. Het is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook nog eens goed voor de wereld. Bent u benieuwd of elektrisch rijden wat voor u is, of bent u benieuwd naar ons elektrische aanbod? Neem dan een kijkje in ons elektrische aanbod!

Heeft u vragen omtrent elektrisch rijden, of wilt u gewoon wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Een elektrische leaseauto: De voor- en nadelen

Wat is een milieuzone en waar zijn deze van toepassing?

5 overwegingen om uw wagenpark elektrisch te maken

Twijfel tussen hybride en elektrisch rijden? Dit zijn de verschillen