Wat is het verschil tussen huren en shortleasen?

Heeft u een auto nodig voor een korte periode, bijvoorbeeld voor een zakelijke reis, dan kunt u ervoor kiezen om een auto te huren of te leasen (shortlease). Bij Munsterhuis kunt u terecht voor beide. Maar, wanneer kies je voor huren en wanneer is shortlease interessant? In deze blog zetten we de belangrijkste verschillen op een rij. 

Wat is huren?

Wanneer u ervoor kiest om te huren bij Munsterhuis, gaan wij een huurovereenkomst aan. U betaalt een bedrag en in ruil daarvoor maakt u gebruik van een van onze auto’s. Het huren van een auto kan al vanaf één dag en afhankelijk van de huurperiode betaal je een dag- week- of maandtarief. Het huren van een auto biedt dus veel flexibiliteit. Wanneer u een auto wilt huren voor een periode langer dan 30 dagen, dan is shortlease misschien geschikt voor u.

Wat is shortlease? 

Bij shortlease leaset u een auto voor een relatief korte periode, vaak van 1 tot 12 maanden. In feite is shortlease een huurovereenkomst van minstens één maand, die daarna dagelijks opzegbaar is. U profiteert dus van dezelfde flexibiliteit als bij huren. Daarnaast betaalt u net als bij het huren van een auto een vast maandbedrag waarbij vrijwel alle autokosten zijn inbegrepen, enkel de brandstof is voor uw eigen rekening. 

Kiest u voor huren of shortlease? 

Het huren van een auto is interessant wanneer u zo nu en dan een auto nodig heeft voor een korte, aaneengesloten periode. Bijvoorbeeld als u op een korte zakenreis gaat of uw auto bij de garage staat. Shortlease is interessant voor iedereen die een auto nodig heeft voor minstens 30 dagen en niet vast wil zitten aan langdurige contracten.

Wilt u meer weten over mogelijkheden van huren of shortlease? Neem dan gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

5 voordelen van zakelijk huren

Hoe houdt u uw wagenpark optimaal inzetbaar?

Zo bespaar je kosten op je wagenpark