3 voordelen van financial lease

Wilt u zakelijk een personen- of bedrijfsauto rijden? Dan is financial lease mogelijk iets voor u. Bij deze leasevorm wordt u de eigenaar van het voertuig zonder dat u hier direct een grote investering voor hoeft te doen. De kosten worden namelijk verspreid over een langere periode. In deze blog zetten wij de 3 belangrijkste voordelen van financial lease op een rij. 

1. Eigendom over het voertuig

Waar u bij operational lease niet de economische eigenaar van de leaseauto bent, is dit bij financial lease wel het geval. Hierdoor komen de kosten voor verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud voor uw eigen rekening. Een voordeel is dat u zelf de touwtjes in handen heeft. Bij financial lease krijgt u daarnaast de mogelijkheid om een auto helemaal naar wens te maken. Zo kunt u de auto laten beletteren en/of bedrijfswageninrichting toevoegen. Bovendien profiteert u bij financial lease van meer vrijheid doordat u niet gebonden bent aan een maximaal aantal kilometers. Dit is bij operational lease wel het geval. Wanneer de leaseperiode is versterken, bent u ook juridisch de eigenaar van de auto. Dit betekent dat u het voertuig niet hoeft in te leveren.

2. Financiële ruimte 

Het grootste voordeel van financial lease is dat u als ondernemer niet direct de aanschafprijs van de auto hoeft te betalen. De kosten worden in plaats daarvan verspreid over een langere periode en in termijnen terugbetaald. Hierdoor profiteert u van meer financiële ruimte en kunt u investeren in andere bedrijfsactiviteiten. Daarnaast kunt u bij financial lease de gehele aanschafwaarde van de bedrijfswagen financieren met het voertuig als onderpand. Hierdoor investeert u in uw onderneming zonder liquiditeitsverlies.

3. Fiscale voordelen

Bij financial lease bent u direct de economische eigenaar over het voertuig. Hierdoor komt het voertuig niet op de bedrijfsbalans te staan. Dit leidt tot bepaalde fiscale voordelen zoals rente- en investeringsaftrek en terugvordering van de btw. Deze voordelen maken financial lease voor ondernemers zeer interessant.

Wilt u meer informatie over financial lease? Neem dan gerust contact met ons op. 

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

4 redenen om als beginnend ondernemer een auto te shortleasen

Een elektrische leaseauto: De voor- en nadelen

Welke leasevormen zijn er?

3 voordelen van operational lease