3 voordelen van operational lease

Operational lease is de meest voorkomende leasevorm. Bij operational lease wordt een leaseovereenkomst aangegaan voor een langere periode. De leasemaatschappij blijft gedurende de leaseperiode de eigenaar van de auto. De lessee betaalt maandelijks een vast bedrag voor de gebruikskosten. Operational lease is zeer aantrekkelijk voor grote ondernemingen en MKB-bedrijven. In deze blog zetten wij de 3 belangrijkste voordelen van operational lease op een rij. 

1. Een vast bedrag per maand

Bij operational lease betaalt u een vast bedrag per maand waarmee alle kosten, met uitzondering van de brandstofkosten, worden gedekt. De kosten voor reparaties, onderhoud en verzekeringen komen allemaal voor rekening van de leasemaatschappij. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

2. Geen financiële risico's

Voor operational lease geldt dat de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch de eigenaar van de auto is. Hierdoor draagt de leasemaatschappij de financiële risico’s, zoals de kosten voor eventuele reparaties en onderhoud. Bij operational lease komt de leaseauto niet op de bedrijfsbalans te staan. Dit betekent dat u geen invloed ondervindt op de financiële ratio’s en ook geen risico loopt op waardevermindering van het voertuig.

3. Geen investering, maar wél een nieuwe auto

Bij operational lease betaalt de leasemaatschappij de aanschafkosten van de leaseauto. Hierdoor hoeft u als bedrijf geen grote investering te doen maar kunt u wel profiteren van een nieuwe auto. Normaliter dient u de auto aan het einde van de leaseperiode weer in te leveren. Veel leasemaatschappijen bieden echter ook de mogelijkheid aan om de leaseauto over te nemen.

Wilt u meer informatie over operational lease? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op met ons zakelijk team

 

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

4 redenen om als beginnend ondernemer een auto te shortleasen

Een elektrische leaseauto: De voor- en nadelen

Welke leasevormen zijn er?