Zo bespaar je kosten op je wagenpark

Als ondernemer wilt u natuurlijk dat uw medewerkers in veilige en betrouwbare auto’s de weg op gaan. Daarvoor is goed onderhoud en goed wagenparkbeheer noodzakelijk. Het beheren van een wagenpark kost dan ook veel geld, zeker als u een groot aantal voertuigen in beheer heeft. Daarom geven wij u in deze blog een aantal tips hoe u kunt besparen op uw wagenpark.

Brandstofkosten

Een gemakkelijke manier om onnodige kosten te voorkomen, is door te besparen op de brandstofkosten. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door niet te tanken langs de snelweg, maar op een b-locatie of bij een onbemand tankstation. Hiermee bespaart u al snel zo’n 8 cent per liter.

Ook als u elektrisch rijdt, kunt u makkelijk kosten besparen. Snelladen langs de snelweg is bijvoorbeeld aanzienlijk duurder. U bespaart gemiddeld namelijk zo’n 19 cent per kWh als u ervoor kiest om uw auto’s op te laden aan een reguliere openbare paal, of indien mogelijk zelfs thuis.

Een andere manier om te besparen op de brandstofkosten is om te kijken naar de rijstijl van de bestuurders. U kunt een hoop kosten besparen door uw medewerkers duurzamer, en dus zuiniger, te laten rijden. Er bestaan tal van (online) cursussen die bestuurders inzicht geven in hun rijstijl en het brandstofverbruik van de auto.  Bovendien kunt u de bestuurders mee laten profiteren van de besparingen in de kosten. Hiermee creëert u een gezamenlijk belang en intrinsieke motivatie om de huidige rijstijl aan te passen.

Zakelijk huren of leasen 

Er gaat veel kapitaal zitten in aanschaf, gebruik, onderhoud en reparatie van bedrijfswagens. Dit is voor veel ondernemers dan ook vaak een flinke investering. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun bedrijfsauto’s te huren of te leasen. Een belangrijk voordeel daarvan is dat u kosten kunt begroten en dat u niet snel voor vervelende verrassingen komt te staan. Bij Munsterhuis Autoverhuur & (Short) Lease kunt u kiezen uit zakelijk huren, operational lease of shortlease. De auto’s zijn verzekerd en ook de onderhoudskosten zijn inbegrepen. Zowel bij huren als leasen betaalt u een vast bedrag per maand zodat u altijd weet wat u te wachten staat en nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Een ander bijkomend voordeel van zakelijk huren is dat u alleen betaald voor de auto’s die u op dat moment nodig heeft. Het is natuurlijk vervelend als u betaald voor een voertuig die nauwelijks gebruikt wordt. Bij Munsterhuis Autoverhuur & (Short) Lease kunt u flexibel huren, waardoor u een hoop onnodige kosten bespaart. 

Samenstelling

Door uw wagenpark slim samen te stellen, kunt u een hoop kosten besparen. Wanneer u uw auto’s koopt of leaset via één bedrijf of maatschappij heeft u het voordeel van persoonlijk contact. Het bedrijf of de leasemaatschappij kent de klant waardoor zaken altijd op maat gemaakt kunnen worden. Een bijkomend voordeel van een vast merk of type auto is dat auto’s onderling makkelijker inwisselbaar zijn. Bij Munsterhuis Autoverhuur & (Short) Lease heeft u de keuze uit verschillende merken en modellen, zowel bedrijfswagens als personenauto’s.

Uitbesteding wagenparkbeheer

Wanneer u een groot aantal voertuigen heeft, is uitbesteding van het wagenparkbeheer wellicht een optie. Het bedrijf waar u uw wagenpark aan uitbesteed, draagt de zorgen voor de reparaties, verzekeringen en administratiekosten. Hiermee bespaart u een hoop kosten. Het Zakelijk Team van Munsterhuis Autoverhuur & (Short) Lease biedt u graag ondersteuning bij uw wagenparkbeheer.

Wilt u meer weten over wagenparkbeheer? Neem contact met ons op of neem hier een kijkje voor meer informatie. 

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit